.::FoLLoW Me::.

.::Adie Muslim'z::.

Saturday, October 29, 2011

MAHARAJA LAWAK MEGA (Malaysia, Singapura. Indonesia) - minggu pertama

salam sejahtera semua... alhamdulilah, dengan kepercayaan terhadap bakat yang ada, adi terpilih untuk join team make up for MAHARAJA LAWAK MEGA anjuran ASTRO yang berlangsung di SELANGOR ROYAL THEATER. Rancangan ni menggabungkan pelawak-pelawak hebat dari 3 buah negara iaitu dari Malaysia, Singapura dan juga Indonesia. thanks banyak2 kat kak Jue Eden sebab bagi adi peluang untuk mencuba pengalaman make up artis2 international ni. ok untuk minggu pertama ni, adi make up untuk kumpulan GEBU dari Singapura. diorang memang happy sentiasa. best make up diorang... di bawah ni adi ade letak pic2 adi make up untuk kumpulan GEBU. ala pic kurang jelas (pakai kamera hp murah jer hehehe) kalau sesiapa yang tengok dalam astro haritu bolehla komen ya tengok live ok ke tak make up nya.. hehehe adi ok je kalo orang nak komen2 ni....watak yang mereka mahukan adalah karektor wanita bekerjaya so make up kena fresh.. so ni lah hasilnya.... dan yang paling adi terkejut adalah, dato CT jadi juri tetap untuk MLM ni.. ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.... kali ni x sempat bergambar dengan dato CT..xpe... minggu depan yer.. tunggu.. jom layan gambar...
kak yan (produser dan komedian singapura) actualy bila dah bersembang-sembang barula taw yang kak yan ni banyak berlakon kat Malaysia.. antaranya filem GOSOK memegang watak mak kepada tam spider.. heheheh ingat2...


barisan MUA untuk make up MAHARAJA LAWAK MEGA dari kiri : KAK BIB (mua astro), KAK SIKIN, KAK MAS, IZZAH, KAK CT, ADIENA, ADIE, dan DOT
sempat la tengok artis2 ni buat reheasel.. hehehe...

Sunday, October 23, 2011

SWEET ENGAGEMENT ~ NORAIMIE SAMSU

make up untuk majlis pertunangan kak ami
tarikh : 23.10.2011
lokasi : taman jasmin, kajang.
make up : adie
busana pertunangan dan aksesori : ADIMUSLIM BRIDAL HOUSE

ok untuk kali ni adi dapat job mekap untuk kakak senior debat adi..dulu2 time join Kelab debat kat UPSI hehehe.. thanks kak ami coz percaya dengan ADIMUSLIM BRIDAL HOUSE untuk baju pertunangan dan mekap.. hehehhe.. papepon semoga ikatan pertunangan ini kekal sehingga ke hari pernikahan.. jom layan gambar~

kak ami (sebelum)
kak ami (selepas)









majlis resepsi Nurul Hidayah

make up untuk majlis persandingan Nurul Hidayah
tarikh : 22.10.2011
lokasi : taman tasik ampang hilir, ampang
make up & hair do : adie

dayah - before
dayah - after



Pernikahan Nurul Hidayah

make up untuk majlis pernikahan nurul hidayah
tarikh : 21.10.2011
lokasi : taman tasik ampang hilir, ampang.
make up : adie
hidayah - before
hidayah - selepas





Monday, October 17, 2011

Lilie Raja Kamal - Reception

make up untuk majlis persandingan Lilie
tarikh : 15.10.2011
lokasi : kompleks sukan proton
make up : Adie
bridal : Zaifie Zainal Creation
fotografer : Azrap Saip

lilie (before)
lilie (after)









Monday, October 10, 2011

FARHANA RECEPTION & OUTDOOR

make up resepsi for farhana
tarikh : 9.10.2011
lokasi : felda pengeli timur, kulai, johor.
make up : adie
fotografer : Razali
thanks kat farhana coz mempercayai sentuhan adi untuk majlis persandingannya.. actually farhana ni demam panas time majlis. tapi digagahinya juga... pelamin dan lain-lain semua pengantin yang decorate.. talented pengantin adi kali ni.. hehehe jom layan gambar...

farhana (sebelum)
farhana (selepas)